Resebloggar från Travellerspoint

Dödens träd

semi-overcast 25 °C

Över Koh Samet vilar en förbannelse. Legenden säger att den som sitter under Dödens träd är välsignad, men om man försöker undvika dess ondska och nedfallande dödsprojektiler, kommer man att straffas innan dagen är slut... Att sitta under dödens träd på Silver Sand Resort innebär dock en risk. Man kan få oväntade tillsatser i maten om man är lyckosam, men om oturen är framme kan personlighetsförändringar till följd av subduralhematom uppträda... Vi talar såklart om de kastanjeliknande träd som löjligt ostrategiskt är placerade mitt i matserveringen på Silver Sand Resort. Det regnar löv och stenhårda saker från ovan. Får man de på sig känns det som ett paintball-skott från kort avstånd, och man är lycklig om man kommer undan med ett blåmärke. Vi fick dessvärre erfara legendens bestraffning för de som flyr... Vi valde ett bord i säkerhet och senare under dagen halkade Mia på en klippa och skrapade sitt knä ännu en gång, och stukade ännu en tå. Från och med nu kommer vi alltid sitta bänkade under dödens träd!

9Koh_Samet_009.jpg
Dödens träd.

Koh_Samet_011.jpg
Resultatet av att vi flydde...

På tal om något helt annat... I Thailand är de osannolikt dåliga på engelska! Kanske har skrivit om det förut, men det tål att sägas igen. Idag beställde Mia en Cogee, som i jämförelse med vanlig rissoppa skulle vara detsamma, men med "smaller rice". En vanlig rissoppa är klar, med grönsaker, buljong och något köttigt, typ kyckling eller räkor. Cogee däremot, visade sig vara risgrynsgröt, med kycklingbuljong och kokt kyckling. Med kyckling var den konstig, men okej.. men tänk er med räkor eller bläckfisk!! Hujedamej.

2Koh_Samet_007.jpg
Koh_Samet_006.jpg
Hade tyvärr ingen bild på kycklinggröten, så istället blir det en på restaurangstranden i Hat Sai Kew, och Sjöjungfrun och Riddaren som betyder världen för invånarna i Ao Hin Khok. Fråga oss inte varför...

Vad längtar vi efter nu när vi kommer hem? Jo.. en massa och såklart är det mest vänner och familj, men i övrigt i korta drag:

Malin - Min säng, snö, mina kläder, annan mat, vad som helst som inte är thai. Kranvatten. TV.

Mia - Min garderob, min dator, snabbt internet, att ringa och smsa som man vill. Knäckebröd, pålägg, ost, glögg, tacos och sallad. Min säng och vinterkläder. Kläderna vi gjorde i Hoi An. Kunna öppna fönstret och det blir kallt. Jul på Liseberg. KTB. Hyra film på Hemmakväll i Värnamo.

Och vissa saker kommer vi sakna, som vi vill ta med hem...

Malin - En thaiis som gör fruitshakes, en thaiis som masserar och alla thaibarnen, speciellt hon med den fina frisyren.
Mia - En apa, en koala, en massagethai och en elefant.

Klart slut för ikväll. Glöm inte rösta på bästa inlägg och bild, själva har vi fullt sjå med att bestämma oss... 24 sidor bilder gör det inte lätt...

Puss&Kram, vi längtar efter er!!

Författat av Malin-Mia 03:32 Arkiverat i Thailand

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Ingen som längtar efter mjölk? Det brukar vara vanligt. Hade vi bott litet längre norr ut som i Kil eller Forshaga hade vi haft snö nu. Här kom bara vatten med det senaste ovädret. Nu är vi nära årets mörkaste dag. Sen vänder det! Inte långt till midsommar nu. Och sen kommer den härliga grå hösten med lugn och ro. Längtar redan dit!

av Lars

Jag tycker inlägget om fraser island part 2 är underbart med alla olika personligheter:)
Sen är bilderna när ni är skitcoola på varsin moped, man ser Malin bara längtar tillbaka till KIL:)
Kramar

av Daniel

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint