Resebloggar från Travellerspoint

Sunes Jul

Här på Koh Samet har vi det bra, nu är det riktig solsemsester som gäller. Vi vaknar, drar oss lite, går upp, packar strandväskan, går 50 m till frukostrestaurangen på stranden, äter och lägger oss sedan på en solstol där vi ligger mer eller mindre hela dagen. Såklart lämnar vi för lunch, och dopp i havet, men inte mer än så. Imorgon tänker vi dock köpa ett strandtennis.

Koh_Samet_004.jpg
Vår frukost-utsikt
Koh_Samet_003.jpgKoh_Samet_009.jpgKoh_Samet_010.jpg
Aktivitetsnivån har nått oanade höjder!

På Samet Island semestrar många thaiisar. När vi kom var det thailändsk röd dag dagen efter så ön var översvämmad av semesterfirare! Det är kul att se hur de firar semester, mest genom att gräva ner varandra i sanden, göra roliga figurer ovanpå och sen fota, såklart.

Koh_chang_047.jpgKoh_chang_042.jpg
Tidernas minsta och sötaste fireshow-kille. Cool som attans, han kommer bli grym om ett par år!

När thaiisarna åkt hem var det en ganska öde kväll. Vi noterade snart att vi var nästan de enda kvinnorna kvar, resten var män, hälften hälften av västerlänningar och thai, ungefär. De var i olika konstellationer av en, två, tre eller många, och de var helt ointresserade av kvinnor. Det kändes som att vi kommit till Thailands gay-resort nummer ett. Ungefär som om man kommit in på Gretas i Göteborg i tron om att det är vilken klubb som helst.

Koh_Samet_023.jpgKoh_Samet_019.jpg
Koh_Samet_014.jpgKoh_Samet_013.jpg
Vi har gjort oss hemmastadda...
Koh_Samet_040.jpg

Nu har det dock fyllt på sig litegrann med folk, främst familjer och av dem många svenskar. Idag var vi med mitt i ett bråk som skulle kunna vara taget direkt ur "Sunes Jul". Två stockholmska familjer med vardera två barn mellan 3-5 år. Den ena familjen var en mamma och barnen Moa och Filip. Mamman blev surare och surare för varje minut, och barnen blev inte direkt gladare. De fick inte göra nånting, allt var fel. "Sitt där, gå inte, ät upp, spring inte, kasta inte sand, lek inte där" etc... Till slut blev det för mycket för mamman och hon tog ungarna under varsin arm och gick. Då blev Celine i andra familjen jättekissenödig och måste kissa nu, så mamman med silikonbrösten och dundertatueringarna suckade iväg med henne. När då Devin, Celines storebror vänder sig om i sina spindelmannenbyxor undrar han såklart "Pappa, var är mamma?" Pappa svarar att hon kommer snart. "Var är Celine?" Föreställ er nu Sunes pappa Rudolf Andersson, med paniken i ögonen svara:
- Mamma och Celine.... ÄR PÅ TOALETTEN!!!!!

Vi fick kämpa hårt för att inte gapskratta där vi satt på första parkett. När mamma kom tillbaka hade hon med sig frukt. Men det hade faaaan inte varit nån som hade förstått engelska! Hon hade bett om bara vattenmelon, ananas och banan, men hon tog fan ALLT!! Till och med papaya och drakfrukt. Efter det fick vi lyssna till en diskussion om huruvida papaya är äckligt eller inte, den är ju lite matig. Samtidigt satt barnen och spottade ut frukten i sanden. Detta upptäcktes snart, och var inte populärt. När Devin sekunden senare sprungit en hög med sand i en mans ansikte, fick tattoo-mamman också nog. Med dunder och brak packades allt ihop och de sa tack för sig. Hej. Showen är slut.

Tilläggas kan att vi såg flera andra familjer som verkar ha det jättemysigt, men de har inga silisar och tatueringar.

Så en blick bakåt i tiden. Vi åkte ju från Kambodja till Bangkok, och innan vi gjorde det såg vi två kungliga tuk-tuks. En Batmo-tuk, och en Spider-tuk. Om Gustav ska ha en longtail-båt, vill Mia ha en tuk-tuk.

SIemreap_001.jpgSIemreap_002.jpg
SIemreap_005.jpg
Bussresan Siem Reap - Bangkok var lite i trängsta laget. Det var inte riktigt genomtänkt hur många som skulle åka i en minibuss...

Så, den kungliga huvudstaden Bangkok. Här var det devisen "shop til you drop" vi levde efter. Första dagen spenderades i shoppingcentren mellan kl 11-23. Alla centren ligger på rad, så vi gick mellan MBK, Siam Discovery, Siam Center, Siam Paragon och Central World, världens största shoppingmall. Vi gjorde annat än shopping i och för sig. Vi klippte oss på Toni&Guy för 700 baht, gick på bio, såg filmen Trespass med Nicole Kidman och Nicolas Cage. Om den var bra? Vi kan säga såhär.. Nicolas och Nicole var nog i STORT behov av pengar om de är med i denna film...

Bangkok_003.jpgBangkok_002.jpg
Koh_chang_022.jpg
1Koh_chang_020.jpg
Hela staden var pyntad (mer än vanligt) inför Kungens födelsedag den 5:e december
Koh_chang_016.jpg

Bangkok har ett Chinatown som står som en av de roligaste sevärdheterna. Vi tyckte nog att det mest var jobbigt. Vi ville ha nåt att äta, men allt stod på kinestecken eller thaikrumelurer. Och det var folk överallt. All mat såg skum, äcklig eller grå ut. Tillslut hittade vi åtminstone en soppa med dumplings, som inte innehöll katt eller fågelhuvud. Vad vi vet.

Taxi i Bangkok är ett annat kapitel. Det tar extremt lång tid om man är ute fel tid på dygnet, och både i taxi och tuktuk riskerar man att bli lurad. Även om man gör upp pris innan så säger de på vägen att man ska stanna och kolla på kostymer, eller till och med åka till ett annat shoppingcenter, som är "same same". Nej, säger man då, och då får man helt enkelt betala ett högre pris. Sjukt frustrerande. Men det finns också massor av gulliga tuktukchaffisar som man hellre ger sina pengar till.

Koh_chang_039.jpgKoh_chang_011.jpg

Hotellet. Helt otroligt stort! Tre skyskrapor. Vi bodde på våning 23 av 24 i tower B. En frukostbuffé med bland annat 5 olika sorters ris och ägg i 7 olika former. Dessutom var julpyntet fullständigt maximerat! Blinkande ljus, julgranar, julklappar, adventsstjärnor och sprejsnö på fönstren. I köpcentrumen spelades det västerländsk julmusik och vi stärkte våra trötta shoppingkroppar med adventsfika.

Koh_chang_007.jpgBangkok_009.jpg
Koh_chang_015.jpgBangkok_005.jpg

Vi har en liten utmaning till er där hemma i glöggsofforna! Ni ska få rösta på vilket inlägg och vilken bild ni tycker har varit den bästa under vår snart 3 månader långa bloggkarriär. Skriv i kommentarsfältet vilket inlägg som får Er röst så kommer vi kora en vinnare i slutet av veckan.

Puss puss

Författat av Malin-Mia 04:31 Arkiverat i Thailand

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Hej
Bästa bild: Malin redo för Kinamat under inlägget Hawaiihattar och Nya horisonter.

Bästa inlägg: Fraiser Island 1

av Pappa Henrik

Tjoo brudar!
Bästa bild: Malin i gul regnponcho på moppe i Vietnam.
Bästa inlägg är lätt "Pedicure?" !
Ta hand om er sista dagarna nu!
Vi saknar er här hemma! Puss

av lillasyster Linnea

Hej!
Bästa inlägget är "Pedicure", skulle vilja ha varit med och sett Mias skitiga fötter.
Bästa bild är Mia i Ankor Wat där hon gör en stående split, vilken balans och vighet. Avundsjuk.
Sköt om er nu. Henrik och jag drar till Sälen imorgon, om vi kommer iväg snöoväder på ingång. Han blir ju gammal på lördag så vi tänkte vi skulle fira honom på högfjällshotellet med lite skumpa och god mat. Förhoppniongvis också lite skidor. Syns snart! puss o kram

av Mamma Eva

Malins cerise överdel och rosa underdel är det värsta på hela resan. Det skulle aldrig kunna ha sålts på CGC!

av Lars Bjergestam

Hahha det är ju en drink för bövelen! ;)

av Malin-Mia

Är pedicure en drink???

av Lars

måste bara säga att jag återigen är avundsjuk och nu är det eran fina bruna bränna som jag är avundsjuk på.

hm bästa bild och bästa inlägg, måste suga på den karamellen lite, men tycker detta inlägg var skoj med den lilla berättelsen om de två barnfamiljerna, hehe:)

av Nina Altesjö

bästa bild: mia i vietnam, när hon försöker leka gatuförsäljare eller den otroligt slappa och underbara bilden där mia ligger på en gunga/hängmatta och tittar ut över havet!

av Nina Altesjö

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint