Resebloggar från Travellerspoint

Lady Ompoi & Lady Hong Kong goes wet.

sunny 30 °C

Koh Chang - Elefantön som är så mångas favorit. Malins kompis Totte är en Thailandsfantast som älskar ön, trots att han just här blev lurad av thailändare att paddla kajak i ett tävlingslopp runt ön. Nina Krönmark har också Chang som sin favvo, men minns egentligen bara en strand. Så, nånting måste det ju vara med ön som gör att man i efterhand älskar den, även om man inte kan erinra sig riktigt vad som var så bra. Vi gissar på atmosfären, att det liksom ligger i luften. Vem gillar inte en laid-back attityd, god mat, fina stränder och orörd regnskog? Tillsammans blir det en sjuhelsikes kombination, svår att slå.

phiphi_chang_153.jpg
phiphi_chang_158.jpg
Hyddan på stranden där vi fick nästan 90 minuters underbar massage igår

Här finns saker att göra också! Matlagningskurs, elefantridning, djungeltrekking och besöka de små pittoreska byarna runtomkring. Vi har gjort allihop, förutom trekkingen. Att gå uppför berget i 8 timmar känns sådära. Ni som var med i Norge förstår att Mia kanske inte riktigt är så glad i det... Dessutom verkar hon ha en dålig vätskekontrollcentrumgrej i hjärnan. Så fort det är lite för varmt och svettigt blir hon likt ett barn alldeles uttorkad och får vätskeersättas med resorb... Men matlagning, elefanter och byar har gått bra.

phiphi_chang_094.jpgphiphi_chang_064.jpgMias elefant, Lady Ompoi
phiphi_chang_184.jpgphiphi_chang_197.jpg
Lady HongKong

Matkursen var kanon! Lagade pad thai, tom yam & tom kha (soppa med och utan kokosmjölk), currypasta from scratch, röd curry, grön curry, panang curry, fried chicken with cashewnuts och sticky rice med mango. Det var så mycket mat va!! Vi kunde inte tro att vi någonsin skulle bli hungriga igen.

Pad Thai
IMG_1319.jpg
IMG_1321.jpg
IMG_1324.jpg
Att göra currypasta är som att gå en hård omgång på gymmet
IMG_1335.jpg
Curry x 3
IMG_1346.jpg
IMG_1345.jpg

På kvällen var vi först i hotellets bar där de serverade gratis BBQ och var så stolta över det! De var så glada över sin barbeque att de ropade efter oss när vi kom från stranden att "hej hej, det har börjat nu! hallå barbeque! ses sen okej!" De var väldigt stolta över att ha fixat så fint, med all rätt! Det var superfina grillspett, med kyckling, fläsk, ananas och annat gott. Dessutom olika skaldjur som pilgrimsmusslor och bläckfisk, bröd, french fries och såser. Mums! Synd att vi fortfarande var lite mätta från matskolan!

Elefantridningen var också en höjdpunkt, åtminstone del två, där vi fick bada med de fina djuren!
IMG_1242.jpg
IMG_1245.jpgIMG_1224.jpg

Idag har vi varit i Bang Bao, en by byggd på pålar i vattnet. Enligt guideböckerna skulle det vara mest ett färjeläge nuförtiden, men det var ju jättestort! Gick runt i flera timmar och kollade, och satte oss sedan på baren Buddha View, där det inte var nåt golv under borden utan fötterna dinglade ner i vattnet!! Där drack vi shakes och tog igen oss efter den svettiga turen runt i byn. En seafood lunch senare var det dags att åka tillbaka till hotellet.

IMG_1402.jpgIMG_1409.jpgIMG_1425.jpgIMG_1433.jpg
IMG_1428.jpgIMG_1441.jpg

Imorgon ska vi utforska ytterligare en strand/by här på ön, den som ska vara den största och mest exploaterade - White sands. En natt där och sedan bär det av mot nya horisonter. Daniel lämnar oss för att åter bege sig till kylan i norr medan vi tar bussen 11 timmar nordost mot Siem Reap och Angkor Wat. Blir spännande med ett nytt land, ny valuta, nytt språk och nya bekantskaper. Tom templen ska bli spännande, var ju ett tag sen vi var kulturella nu. Får väl se om våra Calma tuggummin kommer till användning under bussresan...

phiphi_chang_042.jpg
IMG_1383.jpgIMG_1377.jpgIMG_1307.jpgIMG_1263.jpg
IMG_1281.jpgIMG_1247.jpg
Det är jobbigt att backpacka, därför satsar vi mycket på återhämtning och avslappning, varför inte i en hängmatta med utsikt över havet och solnedgången?!

Det är nu bara lite drygt två veckor tills vi är hemma. Lite hemlängtan har vi men det är ganska många punkter att pricka av på vår lista innan vi kan känna oss helt redo för att boarda flighten hemåt. Kambodja, Laos, Koh Samet och Bangkok-shopping t.ex.

Hoppas ni får en mysig första advent hemma imorgon, vi kommer tänka på er och försöka hitta ett ljus vi kan tända. Men glögg och pepparkakor får vi nog vänta på tyvärr. Thailändarna verkar inte riktigt tagit till sig den traditionen ännu, inte här iallafall.

Puss & Kram

IMG_1352.jpgIMG_1269.jpg

Författat av Malin-Mia 07:56 Arkiverat i Thailand

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Jävlar! fan va najs ni verkar ha det. haha skön tajming på bilden när elefanten sprejar ner er! coolt!

av Forselius

Hej på er! Och vilka jättehäftiga saker ni gör! Elefantturen verkar ju hur kul som helst! Att ni har badat med de jättedjuren! Och vilket väder ni har då! Här regnar det på de nyputsade fönstren! Var bra med den elektriska putsaren - viss inlärningsperiod krävs dock! Här hemma är det småkallt och mörkt så njut medan ni kan! Är jour i helgen så ska försöka komma i säng efter I mördarens spår med Helen Mirren! Det är sådant man hittar på när man inte kan dingla med benen i ngt vatten på ngn restaurang - som vissa andra! Skulle nog vara kallt att dingla i Lagan - hoppar det! Annars kan man ju köpa Thaimat fr Asian Grill i den lilla bussbilen på Kyrktorget - det närmaste man kommer det orientaliska en lördagskväll i Värnamo. Njut nu av era avslutande veckor i Asien - ni kommer ju att ha fullt upp med det program ni planerat! Nu tänder vi första ljuset i morgon! När det tredje är tänt är det bara dagar tills ni kommer! Kramar fr mamman i Värnamo

av Miamamman

Hej tjejer och Daniel! Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg, vilket inte innebär att jag inte följt era äventyr i dennna fantastiska blogg. Er Thailandsvistelse ensamma och tillsammans med pojkarna verkar ha varit jättebra. Dykcertfikat, matlagningskurs, Thailändsk festival etc... och elefantridning, som såg ganska häftigt ut, men herregud vad stora dom är. Det verkar ju ganska skönt att få svalka genom en elefantdusch istället för att hoppa ned i vattnet och sedan tas sig upp igen. Det är som Miamamman skriver inte långt kvar nu tills ni kommer hem. Längtar efter få krama dig Malin och ser fram emot att bli bjuden på Thaimat. Ta det fortsatt försiktig på era sista etapper i Kambodja, Laos och Thailand, bli inte övermodiga när allt gått smärtfritt hittills.
Första advent har bjudit på riktigt dåligt väder +8, regno o blåst, så denna gång har vi inte varit på skyltsöndag som brukligt är. Linnea varit hemma och bakat Lussekatter och fått middag.
Puss och kram! Mamma Eva

av Mamma Eva

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint