Resebloggar från Travellerspoint

En mörkrädd Mia i en beckmörk djungel.

Igår lämnade vi av min kära Gustav på Bangkoks flygplats. När vi skulle ta båten från PhiPhi blev vi lyckönskade av en glad thaigubbe:

- Bangkok is good! You can swim everywhere! Have fun swimming in Bangkok!

I Thailands huvudstad stannade vi bara en natt, och konstaterade under vår blixtvisit att man där kan:

- Köpa Phad Thai (nudelgrejs, min favoritthaimat) för 4 kr.
- Göra av med pengar på shopping, om man har några kvar innan hemresan till Sverige. Julklappar kanske?
- Få tag på allt som är olagligt i Sverige, bland annat förfalskade pass, presslegitimationer och polis-ID. Egentligen inte så överraskande.


Nu är vi hur som helst på Koh Chang, en ö nära gränsen mot Kambodja (dock inga stridigheter här, förutom inom barnfamiljerna på färjan hit...) och väldigt annorlunda från koh phiphi. Här är lugnt och skönt, lite folk och ingen dunkadunka. Djungelns ljud tar över, vilket i solnedgången i hängmattan på verandan var rena idyllen. Bananklasarna hänger utanför bungalowen och det enda som hörs är tystnaden från djungeln.

Nu däremot har nånting hänt. När jag snart tänkte sova har alla runtomkring precis vaknat. Alla. Ödlor, stora insekter (monster) ,apor och spindlar. Det smäller och dunsar på taket, och ett oklart kreatur skriker på andra sidan väggen. Note to self - Bo aldrig ensam i djungeln. Åtminstone inte om du är lättskrämd, mörkrädd och har lika livlig fantasi som en fyraåring...

SAM_0574.jpg
Saknar Gustav, han är inte så mörkrädd han.

Så, därav mitt spontana bloggande, det första från mobilen! Under mitt myggnät ska jag nu försöka sova, pluggar i öronpropparna och läser bok om Sundsvallspolisen.

Godnattkramar,
Mia

Författat av Malin-Mia 07:05

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Tosse tycker ni ska åka över koåsamed (elefanternas ö) ska vara väldigt mysigt! Pusssssss

av Hådix

godnatt på dig gos! snart e du hemma hos Gustav och Götet :)

av Nina Altesjö

Så sjukt ändå att du kan vara i djungeln och bara ta upp mobilen och skriva lite. Min värsta djungelskräck är alltid iglarna. iihh. Man saknar alltid hemma lite mer när hemma har varit och hälsat på. Njut ändå och tänk på alla bilder du kan visa för oss alla hemma. Inga slentrianbilder här inte! Kram

av Vendela

Jag vet, det kan vara skrämmande. Men ödlorna är bara bra, de tar hand om spindlarna. Apor i det fria har jag ingen erfarenhet av, men de flesta apor jag träffat kan man överlista med intelligens.

av Lars

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint