Resebloggar från Travellerspoint

Kurre-Kurre-Dutt ön med Mallan & Mia & Daniel

Guest starring blogmaster - Gustav Melin

semi-overcast 27 °C

För oss kritbleka svenska killar som tar lite ledigt i en-två veckor för att besöka våra resande backpackers så känns det idag mycket ärofullt att få skriva ett blogginlägg!

kohphiphi_047.jpg
Patong, Green Mansion. Billigt, bra och glada ladyboys i receptionen!

Själva flygresan ned gick finfint och anländer ca ett dygn senare på en flygplats i storlek med Säve, värmen slår mot en, letar efter Mia… Thailändarna är ju generellt korta så jag spanar ovanför deras huvuden och ser henne glatt vinkande borta vid gaten! Bästa någonsin, nu är man framme! Taxiresa ned till Patong city, denna turistmetropol som man hört om tidigare. De har fixat grymt boende och vi beger oss in till stan för att käka middag. Vad möter om inte en glad kock som hejar och börjar prata svenska med oss. Just bara för att det är Patong och maximalt turistiskt så får vi väl äta hos honom nu när han varit lite trevlig, men god mat och precis så mycket skandinaver ute på gatorna som man förväntar sig.

Phiphi_027.jpg
kohphiphi_067.jpg

Som sagt, det är rätt fint!

Vaknar lagom jet-laggad och leds glatt av M&M vidare via skumpig taxi och gedigen båtresa ut till ön Koh Phi Phi. Ön drabbades som sagt hårt av naturkatastrofen för några år sen och det är med spänning man ser den torna upp framför oss. När man stiger iland känns vyn igen… det ser precis ut som om Anders Lundin skulle stå på stranden och hälsa välkommen till Expedition Robinsson! Tenga, lag Nord, Syd och Öråd. Själva ön är mycket mycket finare än man någonsin kunnat föreställa sig, stränder, djungel, kalas-möjligheter och saker att göra. Helt otroligt, sand, sol och härlig tid med våra tjejer! Härlig semester! Om Kapten Långstrump varit Kung på någon ö skulle det vara denna!

SAM_0478.jpg
Hotel view.

Gustav blir otroligt imponerad när det visar sig att M&M fixat bästa boendet på ön, typ. Dagarna spenderas med häng på stränder, glassdrinkar, solande, badande, köpslå och försöka pruta med lokala försäljare, äta stark och mindre stark thaimat (det finns burgare för de amerikaner som inte vill pröva nytt)

Phiphi_013.jpg
västkustsnipa modell "Thailand" Kallas long tail boat.

Vi åker sådana här coola ”long-boats” funkar typ som taxi fast det står en glad sjö-thailändare och kör med ena foten, själva propellern sitter fast i en bilmotor med en 4m lång propelleraxel och alltihop sitter fast i aktertoften på flytetyget. Jag är otroligt sugen på att försöka köpa en och ta med hem på något vis, skulle vara uppseendeväckande i Marstrand nästa sommar!
SAM_0484.jpg
vår kapten första dagen, han kör med motorcykelhjälm fast än vi är till sjöss, better safe than sorry

Koh Phi Phi har inga bilar så de drar alla varor på kärror på de smala vindlande gatorna. För att flytta på oss stora och vilsna turister”tutar” de med munnen; ”beep Beep ” det fungerar ibland och man försöker flytta sig. Gustav blev nästan meddragen av en cyklande polis som inte ”beep:ade”
SAM_0642.jpg
SAM_0637.jpg
Matande av apor, de är himlans gulliga, Mia vill ta med en hem och ha i garderoben

Vi dyker med sköldpaddor och hajar, själva turen leds av en glad guide (Lekk) som kan tre ord engelska men är bättre på det här med djurlivet under vattnet. Han lockar fram 4 sköldpaddor ur deras sjögräsätande ro så de kan simma omkring och visa upp sig för oss med våra cyklop och simfötter. Vi ser tre hajar som kommer simmande längs botten, Mia försöker simma närmare hajarna, hon hinner dock inte ikapp. Lekk visar runt oss på öar och fotar oss med en extremt dyr undervattenskamera som han vårdar ömt.
kohphiphi_158.jpg
IMG_0759.jpg
Lekk, guide, mångsysslare, dykare och vill prata engelska även om han har det lite knaggligt!
IMG_0777.jpg
Dykning i PhiPhi ley - öde vik med bra eko

En tur i djungeln någon dag senare visar sig bli en riktig upplevelse med flippflopps på fötterna, inget varnar oss för att vi kommer gå igenom tät skog och klättra brant nedför, men stranden som möter oss efter djungeln är riktigt fin. Dock tar vi taxibåten hem till staden.
SAM_0577.jpg
Djungel med stig
SAM_0581.jpg
Trött efter djungel-walken

Eldshowen på strandbaren den första dagen bestod av att en kort och knubbig thailändare stod och vevade med tomtebloss och fyrverkerier till klubbmusik. Gustav var oimponerad. Men däremot gick vi på en ”riktig” show nästa kväll och här brassade de på ordentligt, bästa vi sett någonsin hittills!! Elden flög runt i cirklar till takten av musiken och thailändarna som showade var verkligen duktiga!
SAM_0470.jpg
Han försökte i alla fall... lite halvdan eldshow med tomtebloss
SAM_0514.jpg
SAM_0516.jpg
Mycket coolare

SAM_0601.jpg
IMG_0752.jpg
Nu är det snart dags att åka hem till kalla Sverige, jag har en dag kvar här i härliga Thailand med mitt fina M och den tänker vi spendera i solen, vid stranden med en paraplydrink i handen (:

SAM_0650.jpg
Snart i Sverige, kommer sakna Koh Phi Phi och Min Mia /Gustav

Författat av Malin-Mia 00:53 Arkiverat i Thailand

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Älskar hängmattan i form av en planka! ser oerhört skönt ut för att sträcka ut ryggen (eller är den en så kallad kompisgunga i djungelstajl?)
"beepbeep"-tutan är klockren, jag brukar köra "plingpling"-plinga på cykeln när inga materiella plingor finns tillhands.
Ha en fortsatt härlig semester grabbar, och brudar! i Värmland har det varit idel grått i helgen, behöver sol i mitt liv. snarast! kram!

av Li9

Hej på er! Vad härligt ni har det! Och vad ni har sett och gjort mkt! Så kul att gossarna varit där men lite ledsamt att den ene ska återgå till Svedala imorgon! Hoppas ni fått ha det bra tillsammans de här dagarna- vad jag förstått så har det varit jättefint! Och roligt med aporna! Och den där hängmatteliknande historien som Mia ligger på - verkar skönt men hårt! Hoppas ni får det bra veckan som kommer oxå medan Daniel är kvar men sedan blir det väl nedräkning även för er innan ni oxå kommer hem igen! Nu är det första advent till helgen så ni får väl tända ett ljus ändå! Kramar till er alla och fortsätt ha det gott och njut av tiden som ni har kvar! Hälsar mamman i Värnamo

av Miamamman

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint