Resebloggar från Travellerspoint

Stora trosor, små shorts

overcast 28 °C

Fortfarande genomsyras vår Thailandsvistelse av Ladyboysens närvaro. De är överallt. I torsdags skulle vi åkt till Koh Phangan på Fullmoon party men istället hamnade vi på Loy Krathong festival här på Koh Tao. Detta firas en gång per år och är en hyllning till Buddha och vattnets gudinna. Hela dagen tillverkades det massa ljuslyktor av bananblad och blommor som sedan tänds och sjösätts under kvällen som en symbol för att man stryker ett streck över alla sina problem i livet och kan börja om på nytt. Man skickade ocksa upp ljuslyktor som sma luftballonger och skot fyrverkerier.

Koh_tao4_053.jpgKoh_tao4_016.jpg

Kvällen till ära hade de satt upp en stor scen nere vid piren där den ena underhållningen efter den andra framfördes till publikens jubel. Det var massa små barn som dansade, uppklädda till tårna i små kjolar, avancerade håruppsättningar och smink. Inte riktigt som våra barn i Sverige skulle sett ut. Det var också ett par gäng med tanter som tog sig upp på scenen, vissa med större möda än andra. Iklädda guld, volanger och glitter dansade de en stillsam dans till Thailändsk plingplong-musik.
Koh_tao4_029.jpgKoh_tao4_004.jpgKoh_tao4_036.jpgKoh_tao4_035.jpg

Det mest chockerande uppträdandet var nog ändå ett gäng tjejer som dansade och sjöng som om de befann sig på Moulin Rouge eller liknande, det var ett åmande och juckande utan dess like. Vi rodnade där vi satt, men thailändarna verkade inte tycka att det var vulgärt på något sätt... I vietnam hade de typ blivit halshuggna.

Koh_tao4_034.jpg

Men den riktiga höjdpunkten trodde vi ändå skulle bli Ladyboysen från Queens cabaret. Vi hade föreställt oss något i stil med After Dark, alltså sång och dans och fräcka kläder. Visst var det dans och fräcka kläder, men ingen sång och dansen var mer som tagen ur djungelboken än en drag show. Lite besvikna. Men bara synen av 20 män iklädda trikåer och lösbröst är ju rätt underhållande.

På festivalområdet fanns det såklart också massa olika matstånd. Allt från grillspett till torkade maneter och något oidentifierat som väldigt mycket liknade fiskögon. Vi nöjde oss med grillspett och majskolv.

Dagen innan blev vi certifierade Open water dykare. Yes! Tre tidiga morgnar, fyra dyk och en final exam var allt som krävdes, ingen raketforskning direkt men nog så viktigt att man kan sina grejer. Vilket vi nu kan. Men vi måste nog göra ett antal dyk till innan vi skulle våga oss ner utan en divemaster vid vår sida. Men rent teoretiskt så skulle vi kunna åka ut själva, vi kan ju tom navigera under ytan men det kanske vore en alltför stor strapats... Firade detta med filmvisning, middag och mojitobuckets. Under dyk tre och fyra hade vi med oss Steve-O med filmkameran i högsta hugg. Han följde oss under dagen och klippte sen ihop en awesome film som vi såklart köpte. Tyvärr är den kopieringsskyddad så ni får ge er till tåls tills vi kommer hem.

Koh_tao_009.jpg
Vi har satt ihop var utrustning och ar redo for vart forsta riktiga dyk
Koh_tao_013.jpg
Koh_tao_006.jpg
Det ar viktigt att dricka mycket sa man inte far solsting!
Koh_tao_017.jpg
Koh_tao_019.jpg
Koh_tao_037.jpg
Att plugga hart och chilla ar dykningens tva viktigaste moment

Idag är vädret lite i sämsta laget tycker vi, mulet och regnet hänger i luften. Här finns inte jättemycket att göra när det inte är sol så vi börjar bli lite rastlösa. Men vi har iallafall ett par missions att fylla dagen med. Blogga, skriva ut reseguider, köpa båt- och bussbiljett, waxing... öhm... powerwalka kanske... äta... ja det är inte lätt att hinna med allt på semestern.

Efter snart en vecka här så börjar vi bli kompisar med några i personalen här på Ban's, vi äter ju frukost i restaurangen varje dag så de känner väl igen oss vid det här laget. Igår skulle vi betala vår nota på 330 baht (70 kr) och la 370 baht. Killen kom tillbaka direkt och påpekade försiktigt att "tjejer det kostar 330 och ni har faktiskt lagt 370"... Jaa... vad är problemet tänkte vi först, har vi betalat för lite? Nej. De är bara inte vana vid dricks och blir väldigt glada över 40 baht (10 kr). Gulligt tycker vi. För övrigt så är de flesta som jobbar här Burmeser och inte Thailändare. Som svenskarna i Norge och polackerna i Sverige, de gör det jobb urinvånarna inte vill göra.

Koh_tao3_001.jpg
Ban's ar de enda som har en riktig motorbat, de andra dykskolorna kor med longtailbatar.

Ban's diving resort är den största dykskolan i världen och instruktörerna beharskar diverse olika språk. Man kan tex få en instruktör som pratar hebreiska. Mr Ban är död så numer drivs företaget av hans fru och hennes syster. Tydligen är ön korrupt och Mrs Ban har en hel del att säga till om här, det gäller att inte göra sig ovän med henne för då får man maffian efter sig. Alla hennes anställda jobbar svart och när inspektörerna kommer slänger alla av sig sina tröjor och springer. Detta händer nog inte så ofta.

Koh_tao4_062.jpg
Koh_tao4_057.jpg
Massamn curry pa var favorit restaurang Narakaan, det ar riktiga thailandare som jobbar dar!
Koh_tao3_040.jpg
Longtail bat

Koh_tao_0231.jpgKoh_tao_026.jpg
Solnedgangen ar lika vacker trots att det ar low season. Star club Sai ree beach.

Så var det där med stora trosor. Det är ingen bra kombination med små shorts har Mia upplyst Malin om. De sticker lixom ut både ovanför och nedanför brallorna... ser lite knepigt ut, typ som Bridget Jones. Så note to self: Små shorts, små trosor. Stora trosor, stora shorts. Inga trosor, jättestora shorts!

Koh_tao4_046.jpg
Eldshow pa AC bar. Sakert ar det Burmeser som får riskera hud och hår...

Koh_tao4_055.jpg
Mr J kan mycket, allt fran att gora kondomer och hyra ut motorcyklar till att driva en bokhandel.

Snart drar vi vidare mot Phuket och Phi phi men Koh Tao är verkligen en ö vi vill åka tillbaka till! Kanske för att göra vår Advanced diver.

Puss och kram, vi saknar inte era -2 grader men en liten glögg hade ju inte varit helt fel kan vi erkänna!
Koh_tao3_034.jpg

Författat av Malin-Mia 21:22 Arkiverat i Thailand

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Tack igen för fin skildring. I går firade vi 50-årig bröllopsdag. Massor av uppvaktningar och middag med Eva och Henrik på Casanova. Ska nu strax iväg och träffa Elverum mannskor. Nu blir det naaar fjordene blaaner!

av Lars

Hej på er flicorna! Åter igen en sanslöst blogginlägg! Och det är så skönt att höra att ni har det bra! Det var så kul att prata på Skype ( inte Spray - det är ju där jag klipper mig som sagt!) - och att se dig ungen min! Och som håret har vuxit! Du såg så härligt frisk ut! Och snart kommer ju Gustav och Daniel! Bara dagar kvar nu! Kollade hotellet på Phi Phi - det verkar ju oxå suveränt! Vad gör det om det faller lite vatten från ovan - ni kan säkert hitta på ngt ändå! Fortsätt att njuta av er fantastiska resa! Massor av kramar fr Mamman i Värnamo

av miamamman

ha det underbart med pojkarna, så ses vi snart :) ps. imon går flyttlasset :)

av Nina Altesjö

Är det där dvärgar på danspalejet!?

av Tomas

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint