Resebloggar från Travellerspoint

Vilken buoyancy har en ladyboy?

sunny 29 °C

Heej!

Nu var det länge sen vi skrev! Jisses. Har haft fullt upp och känner att vi kan liksom inte tråka ut er med precis ALLT vi gjort, så vi har lagt upp ett litet urval av godbitarna från våra kameror i fotoalbumet. Kolla in dem så får ni en liten bild av hur Vietnam avslutades! Kan säga så mycket som att det var Halongbukten och världens underbaraste glassbuffé!!

Koh_tao_086.jpg
Koh_tao_081.jpg
Koh_tao_064.jpg
Koh_tao_036.jpg
Grotta i Halongbukten, dit vi paddlade kajak.

Halong_028.jpg
Halong_018.jpg
Halong_040.jpg
Lyxbåtens soldäck och kabiner.

Koh_tao_068.jpg
Till skillnad från McDonalds mfl är KFC tillåtet i Vietnam. Varför?
För att KFC-gubben ser ut som Ho Chi Minh!

Nu har vi hamnat på Koh Tao, en ö som tydligen är känd för turism och dykning och kallas ”The Turtle Island”. Tack Gustav för researchen ;) Känslan när vi kom till Koh Tao liknade den känsla man får när man för första gången kommer till New York City. Allt är precis som man hade tänkt sig. I New York är det skyskraporna, de gula taxibilarna och den outsinliga mängden folk man har föreställt sig, medan på Koh Tao är det palmerna, det turkosa vattnet, strandserveringarna och festerna direkt vid vattnet.

Koh_tao_111.jpg
Koh_tao_094.jpg
Koh_tao_002.jpg

Vi stortrivs så långt. Känslan blir inte sämre av att vi dessutom blev uppgraderade till Deluxerum på resorten vi gör vårt dykcertifikat på. Ban’s Divingresort är stort och lyxigt, vi vågar nästan inte visa bilder på hur vi bor… ni kommer tycka att vi är fuskbackpackers! Men, då ska ni veta att natten innan vi kom hit bodde vi på Koh Phangan där vi inte hade bokat hotell och efter 16 h resande hamnade på ett kackerlackställe…

Koh_tao_007.jpg

Vi började kursen igår med en dvd från 80-talet. Väldigt cheesy och amerikansk, men det var bara att genomlida en och en halv timme käckhet och hawaiiskjortor. Sen gick vi på matjakt och hittade en beach-BBQ och märkte att maten inte är mycket dyrare än Vietnam. Mia tyckte det var väldigt gott med BBQ, för det var inte så starkt. Till lunch hade hon nämligen fått en soppa som Malin, efter ett smakprov, hostade fram att det var ”sting i”. Herre, minst sagt. Det gick inte att äta. Malin satt skadeglad och fnissade när Mia till slut fick kapitulera och beställa pitabröd att äta till. Det blev inte så mycket ”äta till” som att ”äta istället”… Nu ska hon fråga ”Spicy?” innan all mat beställs och kanske bara äta ris och glass fram till 14 december. Och bananpannkakor. Med nutella. Kanske Pad thai.

Koh_tao_105.jpg

Ett intressant fenomen vi upptäckt här i Thailand är den självklara inställningen till transvestiter, s.k. Ladyboys. De är överallt – receptionen, frisören, dykcentret, frukthandlaren. På internet kan man läsa att de ofta anställs i serviceyrken, eftersom de är trevliga och väluppfostrade. De är oftast väldigt vackra och det går inte alltid att särskilja ladyboysen från ”riktiga” kvinnor. De har kallats för Thailands tredje kön, och tjänar oftast mer än genomsnittet. Om ni vill läsa mer om detta, googla då inte bara på ordet ”ladyboys”, för de visade sig ha andra yrken än serviceyrken, som inte var lika väluppfostrade.

Idag har vi spenderat 4 timmar i poolen med full scubautrustning. Varken Mia eller Malin tänkte att våtdräkt var nödvändigt, men precis som vår duktige lärare sagt så blir man kall till slut, även om vattnet är närmare 30 grader. Vi har nu massa ”skills”. Vi kan rädda varann om den ena blir trött eller skadad, vi kan ta av och på masken under vattnet, vi kan göra en nöduppstigning och såklart även en normal uppstigning. Vi har hittat vår neutrala flytkraft (buoyancy, typ engelskans mest svårstavade ord), utvecklat vårt teckenspråk och lärt oss göra en safetycheck av utrustningen med hjälp av ramsan BWRAF, Bangkok Women Really Are Fellas. Vår bästa skill är ändå att vi nu kan hantera att luften tar slut. Azza, instruktören, stängde av tuberna och sen fick man andas lugnt och vänta på att det tog stopp. Otäck känsla, men eftersom man alltid har sin ”buddy” nära tillhands får man då rycka åt sig dennes extra andningsmunstycke och dela luft medans man kontrollerat tar sig upp till ytan. Ni hör ju, vi är snart proffs! Imorgon blir det havsdykning, we’re so excited!

Puss&Love till er där hemma! Har glöggsäsongen börjat än? Vilken är årets blossa-smak?

Författat av Malin-Mia 05:21 Arkiverat i Thailand

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Härliga bilder som vanligt från er "bratpacker" resa:). Men ni gör helt rätt som undviker kakerlack hotell. Verkar klockent på Koh Tao och det får till och med mig att överväga flygresan till Thailand. Hoppas att dykutbildningen går bra och att ni fotsätter att ha en lika bra resa som hittills och att ni får några härliga veckor med killana. Här hemma böjar glögg och belysningssäsongen så smått. Årets Blossa smak ä kantarell, funkar lika bra både på glögg och CocaCola eller hur Malin. Dyk säkert och ha det gött.
Puss o kram

av Pappa Henrik

Låter spännande. Hoppa fallskärm var ok. Dyka skulle jag inte klara.
Årets glögg, tja, kanske är kantarell, Henrik brukar ju inte ha fel. Hade du frågat mig så hade svaret varit choklad, men farmor kanske har drömt. Ska kolla. Farfar

av Lars

Coolt, och jättehärliga bilder! Får försöka koka ihop sådan där urgod glass åt dig honey att bjuda på när vi sitter i en snödriva här hemma sen :) Det där med dykeri verkar också helt jättekul, så otroligt imponerad här hemma, det är så bra att du kan så kanske jag vågar mig på att försöka. Har man mycket luft med sig ned? Antar att det :) ojoj och en sak till, vilken ursnygg Vietnam-tröja!! Jag gillar! BWRAF låter som en liten hund som skäller, kul!
Och! Kul med lady-boys:en känner så mycket igen det från mina filipinska kollegor på båtarna, de äälskar att klä ut sig och förra nyår utsågs "miss onboard Arctic Discoverer" för däck, maskin och intendenturen... 3st filipinska dragqueens på ett fartyg! Otroligt skoj, får berätta mer sen! Kramkram /G

av Gustav

Jätteintressant info när man är i Thailand: Årets glöggsmak är kaffe, inte kantarell och inte choklad. Men Henrik hade mest rätt kaffe börjar med ka precis som kantarell.

av Lars

Hej på er bratpackers! Bra ord pappa Henrik! Om man undantar kackerlacksboendet så verkar det inte gå ngn nöd på er! Och vad fint ni bor! Får ni bo så hela tiden till 14 nov? Har haft utvecklingsdag på kliniken idag och imorgon träff med sjukvårdsledningen så jag jobbar som tusan i powerpoint för att ha bra presentationer! Men så har jag operation efter det så då blir det snitt o framfall- det blir ju betydligt roligare! Men nu undrar jag hur det går med dyket? Har ni fixat certifieringen nu? Men framför allt: är allt bra med er? Kramar fr allt mörkare Värnamo! Inges El har nu skyltfönstren fulla av adventsstjärnor och ljusstakar så snart får vi ta fram detta och då blir tillvaron lite ljusare igen! Längtar efter dig flickan min!

av Miamamman

Ladyboys :)

Glöggbjudningarna börjar om exakt en månad så ni kommer perfekt hem. Har dock bjudit på glögg en gång hittills så ja, det är glöggtider. Nu blev jag väldigt sugen på att testa den nya glöggsmaken 2011. Jag får rapportera. Förresten hoppas jag att ni bleknar tills ni kommer hem. Jag kommer att se sjuk ut bredvid er. Kram

av Vendela

HEJ
Nej nu bara måste jag försöka skriva.Jag läser eran blogg varje dag.Det är så roligt.Det är som att läsa en novell.Vilken resa ni gör.Vilka upplevelser.Men de där tunnlarna och maskarna tyckte jag inte om.Jag vill inte dyka heller.Var rädda om Er och fortsatt trevlig resa.
Många kramar från mormor Birgit

av Birgit

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint