Resebloggar från Travellerspoint

-Pedicure?!

-Ja.

semi-overcast 28 °C

Vietnam. Vi gillar Vietnam, mycket. Anda ar det lite som med USA, man gillar att vara dar, men kanske inte ar ett stort fan av landets politiska tyckande.

Vi har nu, efter en 17 timmar lang skumpig tagresa, tagit oss till Hanoi. Har ar mycket finare och lugnare an i Ho Chi Minh City, och vi skulle absolut kunna tanka oss att stanna lite langre. Istallet far vi val komma tillbaka, vi har mycket kvar att se och gora i Vietnam.

Redo för en lååång tågresa. Ganska mysigt var det faktiskt, förutom när personalen nästan bröt sig in i kupén kl sju på morgonen
Hanoi_003.jpgHanoi_004.jpg

Hanoi_007.jpgHanoi_020.jpg
Söta tanter säljer diverse saker på gatan, t.ex gröna apelsiner, bananer, hönor(!) eller kokos

Igar kvall var en knasig kvall pa ett bra satt! Forst gick vi ut pa gatan for att fortara nan sorts mat. Vi hamnade pa ett litet streetfood-stalle dar man grillade sin egen mat. Plastpallarna och borden var inte hogre an 20 resp 30 cm, och personalen kunde knappast klassas som engelsksprakig. Vietnameserna sjalva verkade gilla stallet, sa vi tankte att det ar sakert gott. Det var det, jattegott. Och jattestarkt. Puh. Man fick en liten skal med kryddblandning, chili och tre sma limefrukter, hogst 2 cm i diameter. Servitoren tog limefrukterna, kramade ur saften i skalen och blandade allt till en sas. Det var den som var stark. Alla andra at med god min, men vi kande efter ett tag att vi borjade brinna upp inombords. Darfor svalde vi stoltheten och bad om en sas utan chili. Vietnamesen verkade inte forsta till en borjan, men nickade tillslut att japp, han ska fixa. I skalen han kom med var en annan sas, en chilisas. Storasyster vietnames, eller mojligen mamma, noterade att nagot var fel och kom till undsattning. Hon gav pojken en knuff i sidan och en "du ar ett pucko"-blick, och gick sedan och hamtade en sas utan chili.

Kvallen fortsatte med pubquiz om allt fran cricket till Donau. Vi var i varsitt lag, Malin i "Quiztina Aguilera" och Mia i "Quiz on my tits", som vann pris for basta namn. Dessvarre vann varken Malins eller Mias lag i slutandan, men den interna matchen slutade 32.5 - 33, till Mias fordel. Efter pubquizet spelade vi beerpong pa Bucket Bar, dit polisen kom klockan 12 och allt slacktes, inbrottsgallret drogs ner for fonstren och polisen sag till att alla gick ut. Darefter foljde vi med vara nyfunna brittiska vanner till The Lighthouse, eller The Latehouse, vi vet inte vilket pa grund av oforstalig skotska. Detta ar en klubb, gissningsvis ganska svart, dit man kommer in genom en tung svart metalldorr, typ som till en bunker. Vi hade kul, dansade till sent och Malin guidade oss alla hem efter att ha memorerat Hanois karta. Mia ar otroligt impad.

Coca-cola & beer-tower. Som ett vegetariskt offer till Budda... Helknasigt!
Hanoi_011.jpgHanoi_009.jpg
Hanoi_014.jpg
I samma tempel fanns också en staty av Ho chi minh. Han fick verkligen en ärofylld plats på en gammal stol bland cyklar, en stege och skräp

Idag vaknade vi tidigt, for tidigt. Malin duschade, Mia pallade inte, vilket senare skulle straffa sig... Till frukost kakade vi luftig baguette, vilket vi sedan stod oss pa under en tre timmar lang tur runt i Hanoi. Guiden var vietnames och pratade fortraffligt bra engelska. Han tog oss runt till tempel, streetfood-stallen och lokala marknader, dar allt fran levande maskar till kattungar fanns att inkopa till kvallens middag. Maskarna finns bara har att fanga en manad om aret och ar tydligen en delikatess. Man tillagar paj av den och guiden tyckte att vi bara MASTE smaka. Nej tack, vanligt men bestamt. Vi blev heller inte sa sugna av andra vietnamesiska godsaker han hade att erbjuda, bland annat rissoppa med gristunntarm och mage, kycklingfoster och ratt koagulerat grisblod. Mums, sa Malin, jag tar tva!

Den delikata masken från Röda floden. Tänk er den i en paj, MUMS!
Hanoi_027.jpg
Hanoi_030.jpgHanoi_031.jpgHanoi_025.jpg

Resten av dagen har Mia fortsatt med att roa lokalbefolkningen med sina dumheter. Tidigare succeer inkluderar bland annat att med dunder och brak riva ner ett stort antal tygrullar hos den exklusiva skraddaren, att skramma livet av faglarna hos fagelforsaljaren nar hon i full kareta nickade buren, bli jagad pa gatan i Hoi An av en forbannad butiksvietnames efter att ha gatt darifran med en sko i handen. "Sorry, sorry, sorry!!!" har horts upprepade ganger den senaste veckan... Dagens hojdpunkt for lokalbefolkningen var nar vi skulle ga pa spa for massage och manikyr (lyxigt vi vet, men det ar sa billigt har ju!). Efer massagen pekade vi pa prisistan att vi ville ha manikyr. Nageltanten tittade pa Malin och sa "manikyr, yes?" och pa Mia och sa "pedikyr?" Nej, manikyr sa Mia, upprepade ganger, hon verkade inte fatta. Kom ni ihag att Mia inte duschade i morse? Mm. Vi satte oss i stolarna for att fa manikyr. Till sin stora forskrackelse sag Mia nu ner pa sina fotter... Det sag ut som att hon gatt barfota i djungeln. I ett halvar. Skitiga och sariga, hujedamej. I samma sekund sag hon hur alla atta nagelkvinnorna tittade pa hennes fotter, viskade och fnissade. Mia och Malin brast ut i gapskratt, och resten joinade in. Kvinnan som fixade med Mias hander tittade pa Mias fotter, tittade pa Mia, tittade pa fotterna, skrattade och fragade sen "Pedikyr?!" Det var inget att be for "Ja. Pedikyr." Kvinnan hade visst forstatt, hon ville bara pika lite snallt.

Nu ser vi ut som Sex and the City-brudar bada tva, forutom perfekta frisyrer och hogklackat.

Hoan Kiem-sjön mitt i centrala Hanoi
Hanoi_042.jpg
Hanoi_045.jpg
Mia provar på livet som fruktbärande vietnames-tant
Hanoi_017.jpg
De smarta vattenflaskorna man köper här, med handtag och allt!
Hanoi_016.jpg
Pappa Henrik: Det finns godis i Vietnam också.
Hanoi_033.jpg
Vietnameserna gör massa olika saker i papper t.ex ipods, hus, mobiltelefoner... som ett slags låtsaspengar. Dessa bränner de sedan upp för att de i himlen ska få dem istället.
Hanoi_036.jpg

Puss puss

Författat av Malin-Mia 08:13 Arkiverat i Vietnam

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Alla bilder ser ju ut som att de kommer från ett resemagasin. Jag gillar era quiz-namn men är besviken på att ni inte provade att äta katt! Kram

av Vendela

Bra att ni rekar åt mig, så jag vet att det går att åka till Vietnam. Ett land utan godis är ju otänkbart:) I övrigt verkar ni ha det fantastiskt bra och hoppas att det fortsätter så, men det är helt ok att undvika vidare kontakt med Vietnampolisen. Är avundsjuk på den goda asiatiska maten maskar undantaget. Fortsätt ta hand om varandra och vi saknar dig här hemma. Vart bär det av efter Hanoi?
Puss o Kram

av Pappa Henrik

Heja kartminne! Mia, du borde inte bli förvånad vid det här laget - att Malin umgåtts med orienterare under en längre tid sätter sina spår :) och du Mia, verkar ha lite orienterartakter i dig med - skitiga fötter är inget man skäms för. Det liksom förblir så efter en geggig höstsäsong ;) kram till er båda!

av Li9

Hej på er! Förstår att ni har fullt upp men jag blev inte superglad när jag fick sms att ni åkt på den här båtturen! Nu vill jag bara få besked att ni är tillbaka! Kollar nu på Robinson och de har det strävsamt men det verkar lite annorlunda för er! Manikyr o pedikyr! Det låter det! Som jag skrivit innan så låter det inte som om ni har det som jag har föreställt mig att resa med ryggsäck ut i världen. Men bara ni får vara friska och kommer hem välbehållna så kanske jag förlåter båtturen! Längtar jättemkt till 14 december! Kramar fr Miamamman

av Miamamman

Shit vad ni hittar på skoj hela tiden. Försöker få ihop min packning nu inför avresan till Stockholm imorgon. Vad behöver man ha med sig, räcker det med handbagage med ett par badbyxor? Ska bli helt galet om drygt en vecka!

av Daniel

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint